woensdag 23 september 2009

Vliegbasis Valkenburg als evenementenlocatie?

Op de weblog van D66-duoraadslid Peter Bootsma las ik een grappig én interessant stuk over evenementen op Vliegbasis Valkenburg. Net als Peter ben ik er vaak langs gereden met een vurige nieuwsgierigheid naar wat daar gebeurt of zou kunnen gebeuren. Peter heeft het half clandestien gedaan en kwam in hallen die zich -zolang er geen definitieve bouw op de basis plaatsvindt - prima voor evenementen lenen (zie foto).

Vliegbasis als alternatief?
De vraag is of de vliegbasis een alternatief kan zijn voor grootschalige evenementen nu de Groenoordhallen worden opgedoekt. Qua reistijd maakt het weinig uit voor de meeste mensen, heb ik alvast even met de routeplanner berekend. Leiden Zuid-West, het grootste woongebied van Leiden (en de belangrijkste doelgroep van grote evenementen?), rijdt met de auto zowel naar de Groenoordhallen als naar Valkenburg in 10 minuten.

Combinatiebezoek
Moet het niet dichter bij het centrum? Ik weet dat uit onderzoek blijkt dat mensen die grote evenementen bezoeken, nauwelijks een combinatiebezoek brengen aan de binnenstad. Zie ook het eerdere blogbericht hierover. In die zin heeft Leiden er geen economisch gewin bij. Het enige is dan nog dat die evenementenhal dan niet op gemeente Leiden-grond staat. De vraag is of dat erg is. In elk geval in één opzicht wel, kwam Peter achter: Vliegbasis Valkenburg is deels op Katwijks grondgebied gesitueerd, en de gemeenteraad van Katwijk wil géén evenementen op zondag.

Geen opmerkingen: