vrijdag 24 april 2009

Bookazine over Creatieve Stad Leiden vordert

Het bookazine over Leiden als creatieve stad vordert gestaag. Gisteren zwaaiden zes talentvolle studentes Communicatie van de Hogeschool Leiden af die gedurende vijf weken vanuit het kantoor van Maters & Hermsen de eerste vijftien artikelen hebben geschreven. Van links naar rechts: Lili-Anne, Esmée, Tessa, Eliane, Joëlle en Rosan. Nu nemen professionele Leidse journalisten het over, vertegenwoordigers van bijna alle belangrijke landelijke en lokale media en bureaus. Iedereen werkt gratis mee.

Interviews
De studentes maakten een serie vraag-antwoord-interviews met belangrijke vertegenwoordigers van de creatieve sector. Onder hen Paul Koek (theatermaker), Gijsbert van Es (mediaconceptontwikkelaar), Simone de Jong (kunstenaar), Herman van der Velde (oprichter/directeur Djoser) en Ilja Pfeiffer (dichter). Dat leverde een aantal heel interessante artikelen op. Andere onderwerpen: een overzicht van spannende cultuurfestivals in Leiden, een overzicht van interessante lezingen en debatten, een artikel over incubators Biopartner en Beehives, stadsbusjes die op poep rijden, een ode aan stier Herman en nog veel meer.

Creatieve index
Een aantal van de studentes maakte eerder een begin met de Leiden Creative City Index: een overzicht van creatieve personen en organisaties. Inmiddels hebben ze op basis van uitgebreide research meer dan honderd profielen geschreven van de belangrijkste creatieve geesten in en om de stad. Binnenkort wordt de index online gezet en kan iedereen zijn of haar profiel toevoegen.

Schrijvers en fotografen gezocht
Het bookazine is opgedeeld in een aantal thema's die samen de creatieve stad Leiden vormen: space, bioscience, communicatie, wetenschap, technologie, kunst & cultuur. De bedoeling is dat het in juni verschijnt. Voor een aantal artikelen zoeken we nog goede schrijvers en fotografen, dus heb je zin: meld je aan! (jeroen@matershermsen.nl)

Geen opmerkingen: