donderdag 26 mei 2011

Nu te koop: het Havengebouw in Leiden

Een van de mooiste panden van Leiden, op een van de mooiste locaties staat te koop: het Havengebouw. Iedereen die er een hoogwaardig horecaconcept in wil realiseren, mag meebieden via Basis Bedrijfsmakelaardij. Het voormalige hoofdkantoor van Stoombootmaatschappij De Volharding is prachtig gelegen aan de haven van Leiden. Met de komst van het Singelpark en de renovatie van buurman de Meelfabriek krijgt het nieuwe restaurant straks een cruciale rol in de realisatie van Quartier Leyden, een nieuwe hippe, bruisende wijk aan de noordoostkant van de historische binnenstad.

Bijzonder concept
Vanwege die rol heb ik er bij de gemeente op aangedrongen om het pand niet zo maar aan de eerste de beste te verkopen, maar aan een partij die er echt een bijzonder concept kan neerzetten als hefboom om de potentie van het hele gebied beter te benutten. Hetzelfde effect als de komst Hotel New York op de Kop van Zuid had voor de ontwikkeling van dat toen nog desolate gebied. Potentiële kopers worden nu uitgedaagd om met een heel bijzonder concept te komen. Ruimte is er volop: een begane grond van 500 vierkante meter, en een eerste verdieping en zolderverdieping van resp. ruim 300 en ruim 200 vierkante meter. Met rondom een zonneterras van 240 m2 op het zuidwesten met prachtig uitzicht op de binnenhaven.

Combinaties
Het pand leent zich uitstekend voor een hoogwaardig restaurant op de begane grond en bijvoorbeeld hotelkamers of een bed & breakfast op de eerste verdieping. Ook een combinatie met water (de haven is de centrale toegangsplaats naar de Leidse binnenstad als je van Amsterdam, Rotterdam of het Groene Hart komt) is aantrekkelijk. Daarnaast zijn combinaties met detailhandel (bv regionale streekproducten, galerie) en cultuur mogelijk.

Meer info
Kijkje nemen? Het betreft de voormalige Jonkpanden aan Haven 1 - 7 in Leiden. Meer informatie kun je krijgen via Basis Bedrijfshuisvesting. Biedingen moeten binnen zijn vóór 19 augustus 2011, 11.00 uur. Oplevering is in oktober 2011.

Geen opmerkingen: