dinsdag 12 oktober 2010

Een ballenbak in de Haarlemmerstraat

Kunnen we niet een soort Smaland a la IKEA inrichten ergens in het midden van de Haarlemmerstraat of zo? Waar je kinderen van 3 t/m 9 een (half)uurtje in kunt parkeren? Met een ballenbak, maar dan op z'n Leids. Een corpsballenbak.

Mobiel nummer achterlaten
B4Kids wil dat misschien wel opzetten, of een andere professionele partij. Gewoon je mobiele nummer achterlaten, hoef je niet door de hele H'straat om te roepen 'Gijs wil opgehaald worden uit de ballenbak'. Alhoewel dat misschien best grappig is. Durf te wedden dat je er eerder bent dan wanneer je van de afdeling Bedden en Bedaccesoires door het hele IKEA-gangenstelsel bij Smaland bent aangekomen.

Servies smijten
Kunnen we eens ongestoord naar Oudshoorn of Van Manen aan Tafel zonder je zorgen te maken over met servies smijtend kroost. Of naar Kooijker, De Kler of Van Stockum zonder dat je kind aankomt met een stapel kinderboeken tot over de kruin met als opmerking: 'pappa, Gijs wil hebbe'. Of nee, belangrijker nog: cadeaus kopen voor Sinterklaas zodanig dat ze nog een verrassing zijn als de kinderen ze uit de zak van Sinterklaas halen.

Persbericht
Volgens mij heeft geen enkele anders stad dat toch? (Vast wel, alles is al eens bedacht, zal het eens uitzoeken). Ik zie een persbericht. Ik zie NOS Journaal. Ik zie hordes jonge kosmopolitische kwaliteitszoekers die de Leidse winkelstraten bevolken.

Reuzekoekje
O ja, en we doen natuurlijk geen ballenbak. Wel: een voorleeshoek, workshops schilderen/knutselen, bouwen aan een treinbaan die zo groot is dat 'ie nooit in je slaapkamer zou passen, muziek maken met keukengerei, reuzekoekjes bakken. Dat soort dingen.

Stadslab-avond over winkelstad
Ook ideeën over hoe Leiden als winkelstad hipper, kwaliteitvoller etc. kan worden? Dan zie ik je graag op de Stadslab-avond aanstaande woensdag 13/10 om 20.00 uur in Galerie De Pieter om te brainstormen. Mensen van de gemeente Leiden zijn aanwezig om de meest concrete, bijzondere én uitvoerbare ideeën mee te nemen. Maar misschien dat er ook wel een nieuw Stadslab-project uit voortvloeit, of dat we ideeën kunnen droppen bij projectontwikkelaars of andere partijen.

1 opmerking:

Steven zei

Ik vind dit nu al het meest geniale idee wat uit die avond gaat komen :-)