vrijdag 20 augustus 2010

Bewegwijzerde skateroutes rond Leiden?

Dat je uitgerekend in bergachtig Zwitserland er achter moet komen dat je rond Leiden geweldige skateroutes kunt uitzetten. De Zwitsers hebben honderden kilometers aan bewegwijzerde skateroutes (bordje op de foto onder). Fantastisch, echt fantastisch. Voor skaters zijn routes altijd even puzzelen: je hebt glad asfalt nodig en wegen waar de politie de skaters gedoogt (officieel ben je voetganger en moet je op het voetpad). Heerlijk als dat al voor je is uitgezocht en je simpelweg de bordjes kunt volgen.

Met dochter Sophie deed ik het laatste deel van de Rhône Skate route, van Chateau de Chillon bij Montreux naar Vevey, grotendeels over de boulevard langs het Meer van Genève (foto). We kamen tientallen skaters tegen, waaronder een aantal skaters die de hele route met rugzak op aflegden. Het werd één van de leukste dagen op de vakantie.

Routes rond Leiden
Binnenkort maar eens bellen met de Leidse inline skateclub Skateology. Kijken of ze interesse hebben om te helpen bewegwijzerde routes rond Leiden aan te leggen. Die bordjes betaal ik desnoods uit eigen zak. En meteen de gemeente Leiden en buurgemeentes eens bellen of ze een beleid hebben als het gaat om de keuze voor soorten asfalt en of de skatebaarheid daar een criterium in is. Hel, wéér een project. Maar soms is het zó logisch dat iets er moet komen, dat dat er dan ook echt moet komen. En zo ingewikkeld kan het niet zijn. Mocht je interesse hebben om mee te helpen: graag!

1 opmerking:

Marije zei

Hai Jeroen,

Vergeet niet dat SWIS het Stadslab gesponsord heeft met een geostart-toepassing he? Als je het onder Stadslab hangt, kunt je jet daarin invoeren.

Maar nog beter: doe het via de geostart van Leiden Marketing, dan komt het meteen in de iPhone Stadsgids Leiden..! Of in een eigen app, dat kun je dan voor niet veel geld maken.

Marije