vrijdag 11 september 2009

Idee voor BplusC: de mensenbibliotheekFloor uit Kopenhagen mailde me deze twee foto's van de mensenbibliotheek in haar stad. Ze schrijft: "Je kunt hier een mens een half uur huren. Je mag alle vragen stellen en kunt zo je vooroordelen toetsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een politieagent, een bankrover, een Pakistaan, een lesbo, een schoolleraar en nog veel meer. Echte mensen, echte verhalen, briljant!"
Dat lijkt me nou weer een leuk idee voor BplusC. Als het tenminste voor zo'n brede taakstelling open staat. Niet alleen boeken uitlenen, maar ook mensen die een open boek zijn. En dan lekker een half uurtje onbeschaamd vragen stellen, op de Burcht bijvoorbeeld.

Wie zou ik lenen voor een half uur? Ik zou wel eens iemand van de waterpolitie willen lenen. En de voorzitter van Minerva. En Harry Kies, oprichter van het Leids Cabaret Festival. En een hacker à la Lisbeth Salander. En een marktkoopman. En de ijsmeester van de ijsbaan in Leiden. En de chauffeur van een Connexxion-bus.

1 opmerking:

MiekS zei

Hoi Jeroen,
De Haagse bieb heeft al een tijdje een mensenbibliotheek: http://www.bibliotheekdenhaag.nl/Default.aspx?p=mensenbibliotheek&s=&language=&branch=