donderdag 11 juni 2009

Zomer in Leiden

Een interessant stuk over 'De Zomer in Leiden' in het huisorgaan van de ondernemersverenigingBV Leiden. Eerst komt centrummanager Joost Bleijie aan het woord over waarom alle zomerse evenementen onder één noemer worden gepromoot. Daarna is het de beurt aan drie festivalorganisatoren. Die hebben wisselende reacties.


Joost Bleijie legt uit dat De Zomer in Leiden is bedoeld om alvast iets te doen met het budget dat is gereserveerd om een Cultuurfestival te organiseren. Stadspartners Leiden is er nog niet uit wat voor soort festival dat moet zijn. Volgens Bleijie zou het eeuwig zonde zijn als dat geld dit jaar zou blijven liggen. Het idee is dat er elk weekeinde iets moet gebeuren in de zomer. Bestaande en een aantal nieuwe evenementen zijn onder 'Zomer in Leiden' gebracht dat nu met posters, op het web etc. wordt aangekondigd. Een nieuw evenement is bijvoorbeeld een strandevenement op de Beestenmarkt, waar zand wordt gestort.


Jacowies Surie van de stichting Tegen-Beeld, organisator van het Poeziefestival zegt: 'Ik vind het zomerfestival een goed initiatief van het centrummanagement, maar het is nog te vroeg om een oordeel te geven over de meerwaarde.' Jan Kiewiet de Jonge, organisator van het Rapenburgconcert vindt het 'De Zomer in Leiden' ook een goed initiatief, maar denkt dat je misschien beter je geld kunt steken in drie grote cultuurfestivals als je Leiden op de kaart wilt zetten.' Aad van der Luit van de Lakenfeesten ziet er niets in. 'Bleijie verklaart doodleuk dat er geld beschikbaar is gesteld voor festivals in Leiden. Dat geld zit in 'De Zomer in Leiden', terwijl verschillende onderdelen van mijn Lakenfeesten bijvoorbeeld niet meer gesubsidieerd worden.' Hij wil geen onderdeel zijn van De Zomer in Leiden.

Geen opmerkingen: