donderdag 14 april 2011

Zondag brainstormmiddag over Singelpark

Aanstaande zondag 17 april zijn buurtbewoners en andere belangstellenden om 14.00 uur welkom in het paviljoen van Museum Volkenkunde om zich te buigen over het Singelpark, het 6,1 kilometer lange park dat aan de binnenkant van de Leidse singels wordt gerealiseerd. Met daarin een doorgaand wandelpad, de Singelpromenade. Kinderen zijn ook van harte welkom: voor hen is er een apart programma.


De grote mensen worden bijgepraat en spuien hun eigen ideeën. De kinderen storten zich onder deskundige leiding creatief op de vraag: hoe kan de museumtuin, een onderdeel van het Singelpark, een tuin worden waar zij graag vertoeven. Deze derde bijeenkomst in het kader van het 400-jarig bestaan van de buurten Noordvest/Molenbuurt en Oude Morsch, eindigt om 17.00 uur.

Deelnemers zijn vanaf 13.30 uur welkom in het Paviljoen van Museum Volkenkunde. Om 14.00 uur begint een korte wandeling door de tuin van het museum onder leiding van Piet van Vliet die het een en ander vertelt over de historie. Vervolgens scheiden de wegen van volwassenen en kinderen zich. De kinderen gaan apart creatief aan de slag onder deskundige leiding. De volwassenen beluisteren eerst twee korte presentaties over het plan voor het Singelpark en John Sijmonsbergen van Museum Volkenkunde licht toe waarom het museum meer publiek naar de tuin wil trekken.

Om 15.00 uur krijgen de volwassenen de gelegenheid hun creatieve ideeën over het stukje Singelpromenade bij het museum tot uiting te brengen in een brainstorm met hulp van Stadslab Leiden. Nadat iedereen kennis heeft genomen van elkaars ideeën en creatieve uitingen, kan om 17.00 uur nog een drankje worden genuttigd in het museum. Aanmelden is niet nodig.

1 opmerking:

silvan zei

Van alle stadslab-plannen vind ik die voor het singelpark toch wel het meest prikkelend; ook omdat ik zelf op de route woon, natuurlijk. Ondanks de grote moeilijkheden en obstakels om echt een aaneengesloten route te realiseren, is het plan erg de moeite waard om veel energie in te steken.
Ik probeer er zondag bij te zijn.