dinsdag 19 april 2011

Stadsbad gaat voorlopig niet door

Echt jammer. Het Stadsbad in Leiden gaat voorlopig niet door. Het idee om in één van de Leidse grachten een drijvend zwembad met terras/strand aan te leggen was één van de meest populaire ideeën onder de deelnemers aan de eerste editie Stadszomernachtsdroom, het evenement waar Stadslab Leiden uit ontstaan is. Behalve een mogelijkheid om (met de kinderen) in de stad een leuke plek te hebben om naartoe te gaan om te zonnen, zwemmen en mensen te ontmoeten, zou een uniek stadsbad in oppervlaktewater (voldoet aan de strengste Europese zwemwaterkwaliteitseisen) ook een trekpleister zijn voor bezoekers aan de stad.

Het projectteam van Stadslab heeft met veel enthousiasme het idee verder uitgewerkt: er werd een mooi ontwerp gemaakt, gesproken met allerlei partijen die wilden meehelpen om van het bad een succes te maken, zoals ROC Leiden, een jubilerende zwemvereniging, een woningbouwcoöperatie, een aannemer, horeca. Projectteamleden bekeken diverse andere initiatieven in binnen- en buitenland om van te leren. Tal van zaken werden uitgezocht: van waterkwaliteit tot beheer, van programmering tot promotie. Voor allerlei uitdagingen werd met vereende krachten goede oplossing gevonden. Er kwam een mooi promotiefilmpje.

Maar ondanks verschillende positieve gesprekken is er uiteindelijk geen realisator/hoofdsponsor gevonden. Voorlopig niet althans. Mocht er in de toekomst een geïnteresseerde partij zich aandienen, dan ligt er een mooi plan klaar alsnog ergens in één van de Leidse wateren een stadsbad aan te leggen. Mocht je in de toekomst stuiten op een mogelijk geïnteresseerde partij: laat het graag weten!

Geen opmerkingen: