donderdag 17 februari 2011

Start bouw Meelfabriek volgend voorjaar

De verbouwing van de Meelfabriek in Leiden tot 'creatieve stad in een stad' start naar verwachting in mei 2012. De eigenaar van De Meelfabriek heeft met de gemeente Leiden een overeenkomst ondertekend waarin een soepel verloop naar en tijdens de bouw wordt geregeld. Na de zomer worden de bouwplannen ingediend. Het eerste te realiseren gebouw (nieuwbouw) is bedoeld voor studentenhuisvesting.

Met 43.000 m2 is De Meelfabriek het grootste renovatieproject in de Leidse binnenstad sinds het einde van de textielindustrie, zo'n veertig jaar geleden. Behalve studentenwoningen omvat het complex straks lofts, kantoren voor de creatieve industrie, café, restaurant, hotel, welnesscentrum, winkels, een haven en parken.

1 opmerking:

Desiree zei

Mooi, ik kijk ernaar uit.
Zelf heb ik jaren geleden nog een tijdje met een kunstcollectief, samen met Valentgoed (manager van J. Deelder destijds) roerige tijden en mooie exposities beleefd. We zaten in de oude werkplaats aan de voet van de fabriek.
Als er nog ruimte is voor een S2M071...dat zou geweldig zijn, voor deMeelfabriek en Leiden als trekker van frisse geesten.