donderdag 21 oktober 2010

Boek 'Sleutelfiguren' vandaag gepresenteerd

Veertien bijzondere inwoners van Leiden en omgeving staan in het boek 'Sleutelfiguren' dat vanavond om 19.30 uur in boekhandel Selexyz Kooijker wordt gepresenteerd. Het zijn persoonlijke interviews met veelal inspirerende idealisten die journalisten van mijn bedrijf Maters & Hermsen in januari hebben gehouden. Het boek is vanaf vanavond voor € 14,95 te koop.

Spontane gesprekken
De interviews gingen anders dan anders. Normaal bereiden we ons grondig voor op interviews, mede omdat er weinig tijd is voor de vraaggesprekken. Nu wilden we wel eens experimenteren met onvoorbereide interviews met ongelimiteerde tijd. Zou dat leiden tot spontanere, meer bijzondere gesprekken? Dat experiment voltrok zich tijdens een interne trainingstweedaagse in Sociëteit de Burcht in Leiden. Pas een uur van tevoren kregen de journalisten te horen wie ze zouden interviewen. Onze vormgevers en beeldredacteur maakten er mooie foto's bij.

Uiteenlopend
De geïnterviewden zijn zeer uiteenlopend: van biologische boer Wim van Rijn ('t Geertje) tot zakenvrouw Mariëtte Barnhoorn, van ex-tamboer-maître van K&G Tjeerd Haasbroek tot ZZ Leiden Basketbal-oprichter Marcel Verburg, van kunstenares Simone de Jong tot speeltuinontwerpster Suzanne van Ginneken. Allen delen ze de onvoorwaardelijke liefde voor hun vak. De komende weken zal ik wat interessante uitspraken van de geïnterviewden op deze blog zetten.

Geen opmerkingen: