maandag 14 juni 2010

Kom je ook naar Stadszomernachtsdroom?

Zin om te zien hoe de toekomst van Leiden eruit ziet? Meld je dan aan voor Stadszomernachtsdroom 2 op zondag 20 juni. Vanaf 17.00 uur presenteren alle projectgroepen van Stadslab Leiden er hun vorderingen. Zo kun je onder meer de eerste ontwerpen voor het Stadsbad in het Galgewater zien, de moodboards van het Ontdekpaviljoen op de kale vlakte naast het LUMC en de eerste ideeën om de veertig pleinen in de Leidse binnenstad te verbeteren.

Meedoen
Stadszomernachtsdroom vindt deze keer plaats in en rond het oude postkantoor aan de Breestraat, waar sinds kort de grootste galerie van de stad is gevestigd. Behalve gepresenteerd wordt er ook gegeten en gedronken (bring your own) en kun je je opgeven om mee te doen met één van de Stadslab-projecten, of medestanders zoeken voor een nieuw project dat Leiden creatiever, cultureler, ondernemender, bruisender maakt.

Opknappen pissteeg
Behalve meedenken en netwerken gaan we ook iets dóen! We gaan de smerigste steeg van Leiden (zie foto), die van de Breestraat langs de galerie naar de Aalmarkt loopt, in drie dagen uppimpen tot een Cultuursteeg. Wil je meedoen, dan kun je je op de site van Stadslab opgeven ('Aanmelden klussen', rechterkolom). Schoonmaken, schilderen, het groen aanpakken zijn een paar van de klussen die van vrijdagochtend tot zondagmiddag worden gedaan. En we maken een mooie gekleurde lichtlinstallatie en een geluidsinstallatie die reageren op beweging. Op de installatie hoor je telkens wisselende composities soundbites, zoals beroemde filmquotes rond het Leids Film Festival en gedichten bij de Poëziemanifestatie. Maar we beginnen met typisch Leidse uitdrukkingen ingesproken door niemand minder dan oer-Leidenaar Peter Labruyère.

Geen opmerkingen: