woensdag 2 juni 2010

Aldi-gevoel op de Beestenmarkt

Tip voor organisatoren van evenementen op de Beestenmarkt in Leiden: zorg ervoor dat datgene waarom het gaat volledig in het zicht is. Haal alle vrachtwagens, aanhangwagens, lege dozen en andere materialen weg gedurende het evenement. Zet ze bijvoorbeeld honderd meter verder op de Lammermarkt. En probeer alles wat per se moet blijven staan (een aggregaat bijvoorbeeld) zo veel mogelijk uit het zicht te werken.

Nu krijg ik af en toe een Aldi-gevoel op de Beestenmarkt: dat de mensen ternauwernood de moeite nemen om hun handelswaar aan het publiek te tonen. En dat geeft zo'n evenement te veel een Aldi-uitstraling: goedkoop. Prima als dat je bedoeling is (zoals bij de Aldi) maar minder prima als je een kwaliteitsevenement hebt.

Het geeft ook een onrustig gevoel. Alsof je een prachtige kerstboom hebt opgetuigd, maar je laat de verpakkingsdozen van de ballen en verlichting onder de kerstboom staan. Waardoor je iedereen er continu aan herinnert: het kan elk moment weer afgelopen zijn.

Het lijkt me goed als de evenementencoördinator van de gemeente Leiden hierin een adviserende rol speelt, en het mogelijk maakt om de aan- en afvoertroepen op de Lammermarkt te stationneren.

Geen opmerkingen: