maandag 31 mei 2010

Werkatelier over Cultuurkwartier Leiden op 7 juni

Op maandagavond 7 juni vindt in het Scheltemacomplex een werkatelier plaats van Stadslab Leiden over het te vormen Cultuurkwartier rondom de Oude Vest en de Lammermarkt. Directeuren van de culturele instellingen in het gebied, cultuurmakers, architecten, planologen, politici, ambtenaren en anderen gaan bedenken hoe ze van dit gebied het beste cultuurgebied van Nederland kunnen maken.

Met de uitbreiding van de Lakenhal, de komst van de nieuwe poptempel De Nobel en een ondergrondse parkeergarage onder de Lammermarkt (naast Molen de Valk) heeft dit gebied alles in zich om het kloppend hart van de cultuursector in Leiden te worden. Zo veel podia en musea op een kluitje is een bijzondere situatie in Nederland. Want naast de Lakenhal, De Nobel en het molenmuseum zijn ook de Leidse Schouwburg, het Scheltemacomplex, het Imperiumtheater en Museum Boerhaave hier gevestigd. Alles binnen een straal van minder dan honderd meter. Een unieke kans!

In het werkatelier denken de deelnemers na over hoe al deze gebouwen en functies fysiek, programmatisch en promotioneel meer aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Eén van de inleidende sprekers is de bekende Leidse architect/hoogleraar Fons Verheijen.

Geen opmerkingen: