vrijdag 29 januari 2010

Volgende week: verkiezingstijd

De hele volgende week staat deze blog in het teken van de verkiezingsstrijd in Leiden. Welk partijprogramma dient het meest het belang van de ontwikkeling van Leiden als creatieve stad?

De afgelopen weken heb ik alle beschikbare Leidse verkiezingsprogramma's voor de periode 2010-2014 doorgenomen op aspecten die de creatieve stad Leiden versterken. De meeste van die aspecten zijn zogenoemde amenities (woonattracties) die bewezen effect hebben op de aantrekkingskracht van steden op talent en het vergroten van de concurrentiekracht van steden.

Het uitzendschema
Maandag - Economie
Dinsdag - Cultuur
Woensdag - Ruimtelijke kwaliteit
Donderdag - Participatie en samenwerking
Vrijdag - Overige aspecten en De Uitslag!

Geen stemadvies
De uitslag op vrijdag is géén stemadvies. Ik heb zuiver en alleen gekeken naar de kwaliteit van de papieren partijprogramma's, en alleen op voor de creatieve stad relevante aspecten als economie en cultuur. Het lijkt me dat je keuze op 3 maart uiteindelijk óók wordt bepaald door onderwerpen die níet zo relevant zijn voor de creatieve stad én je inschatting van de kwaliteit van de politici die de verkiezingsprogramma's uiteindelijk waar moeten maken in de praktijk.

Geen opmerkingen: