woensdag 27 januari 2010

Sneeuw wordt gras op Stationsplein

Stadslab-collega Maarten Tjon Sie Fat stuurde deze leuke interpretatie van het Stationsplein van Leiden naar me. Hij maakte een foto van de sneeuwvrij gemaakte patronen op het plein, en dat inspireerde hem tot een artist impression van een nieuw ontwerp.


"Foto 1 is de werkelijkheid afgelopen weken, de eerste keer dat ik het plein een plek vond. Omdat men niet in staat was alles sneeuwvrij te maken, richtten zij zich op het noodzakelijke: de routes van A naar B. De combinatie met de bolling in het straatvlak leidde tot een mooi winterlandschap waar het best fijn wandelen was (zonder haast dus). Belangrijker nog: de tussenruimte, de onbenutte ruimte van het plein werd zichtbaar!"


"Foto 2 is een snel 15-minuten-Photoshop-moment waarbij ik de zomer voor me zag in de Stationstuin, waarbij de tussenruimte juist gebruikt wordt om te verblijven en te ontmoeten en daarmee interactie te genereren. Dit zijn de ultieme kansen van een plek waar veel mensen bij elkaar komen. (Heb er een afstudeerwerk aan gewijd). Genoeg zitmogelijkheden, beschutting, gratis Wifi hotspot (zie 3e afbeelding van Bryant Park in NY) en veel mensen om naar te kijken. De hippe koffietent hebben we al!"


1 opmerking:

Steven zei

Wow, goed idee, vooral die bomen maken het helemaal af. Weet de gemeente dit al?