dinsdag 12 januari 2010

64 Rondleidingen in Nieuwe Energie

In Nieuwe Energie in Leiden werden vorig jaar 64 rondleidingen verzorgd, tot en met ambtenaren uit Melbourne aan toe. Het worden er nu zo veel dat eigenaar Portaal een gepensioneerd Leids Dagblad-medewerker heeft gevraagd om de rondleidingen voortaan te geven. Het bewijst het succes van het 'bijzondere gebouw voor bijzondere mensen': een gerenoveerde textielfabriek met aan de ene kant bijna veertig communicatieondernemers, en aan de andere kant een dak- en thuislozenopvang. Met daarboven ook nog het kantoor van Portaal. Ik ben er best trots op dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen als initiatiefnemer van het Huis van de Communicatie.

Gaat dat samen?
Gaat dat wel samen, ondernemers met dak- en thuislozen en verslaafden? Ja, zeggen de communicatieondernemers volmondig. Er zijn nu drie onderzoeken geweest onder omwonenden van Nieuwe Energie naar de veiligheidsbeleving. Met name in het gebied direct rondom het pand was de situatie al goed en is 'ie nog beter geworden. Samenwerkingsprojecten tussen de gebruikers komen langzaam op gang. De communicatieondernemers doen werk voor Portaal; projecten samen met de dak- en thuislozen moeten nog worden opgezet.

Nieuwe website
Eén van de gezamenlijke projecten was de vernieuwde website, die vlak voor dit weekeinde werd gelanceerd. Met name de virtuele tour vind ik mooi, en het is handig dat je nu een iets beter overzicht krijgt op de congresmogelijkheden. Het eerste grote congres van dit jaar is Festival de Verleiding. Op dat festival wordt de Turbine geopend, een ruimte waar achttien zelfstandige communicatieondernemers een volledig ingerichte werkplek kunnen huren. Daarover morgen meer.

Geen opmerkingen: