vrijdag 16 oktober 2009

Echt bijzonder hotel laat op zich wachten

Toen ons bureau een bijeenkomst had met onze partners uit Parijs, Barcelona, Londen, Gent en Dortmund, kwamen we voor de vraag te staan: waar laten we onze buitenlandse collega's slapen en eten? Bij eerdere bijeenkomsten in andere Europese landen waren we gefêteerd op de meest fantatische hotels en ongelofelijk lekker eten in lokale toprestaurants. Elk bureau zette zijn beste beentje voor en zette zijn stad in de schijnwerpers. Nu kwamen ze naar Nederland, om precies te zijn Leiden, en de moed zakte ons in de schoenen.

Dan maar naar Noordwijk?
Geen enkel Leids hotel kon tippen aan onze eerdere verblijven. Moesten we ze naar Villa de Duinen sturen in Noordwijk? Nee, da's toch een beetje te ver rijden 's nachts. In Leiden heb je eigenlijk alleen hotelketens op minder fraaie plekken en Oud-Hollandse hotels. We hebben dan toch maar voor een hotel uit de laatste categorie gekozen. Die lag tenminste nog op een mooie plek. Van harte ging het niet. Ook het Ibis Hotel dat tegenover het station gaat verrijzen (zie foto) zal 'm niet worden voor dit soort gelegenheden. Wél is het fijn dat het hotel gaat helpen om dit kille gebied een warmere uitstraling te geven.

Wachten op boutiquehotel
Het wachten is op een echt bijzonder boutiquehotel in bv de Meelfabriek of het havengebouw. Tot die tijd zal het behelpen blijven. Enkele van mijn favoriete hotels:
Duitsland, Berlijn: Brandenburger Hof
België, Antwerpen: De Witte Lelie
Spanje, Paradors op meerdere plaatsen, o.a. Carmona: Paradores
Nederland, Dordrecht: Villa Augustus
Nederland, Rotterdam: Hotel New York
Nederland, Maastricht: Kruisherenhotel

Geen opmerkingen: