maandag 21 september 2009

Stadsgehoorzaal of Stedelijk Concertgebouw?

Kijk eens goed naar dit plaatje. Treedt Chi Coltrane nu op in de Stadsgehoorzaal of het Stedelijk Concertgebouw? Het antwoord is: in beiden! Vroeger was het de Stadsgehoorzaal. Sinds de uitbreiding met de nieuwe Aalmarktzaal is het het Stedelijk Concertgebouw. Maar de oude zaal is Stadsgehoorzaal blijven heten. Dus het kan zijn dat je in de Stadsgehoorzaal van het Stedelijk Concertgebouw wordt verwacht.

Is dit handig, vraagt de (nieuwe) directie zich af. Ik heb beloofd om het voor te leggen aan de lezers van deze blog. Wat vinden jullie? Moet het Stedelijk Concertgebouw blijven heten, of moet het geheel weer Stadsgehoorzaal worden. Of moeten we voor een heel andere naam kiezen? En zo ja, zou je een betere naam hebben? Stem op de enquête hier links, of reageer op dit bericht. Ik beloof de resultaten door te spelen.

1 opmerking:

Marije van den Berg zei

(zie dit bericht nu pas.) ik vind ook dat je naar buiten moet treden met Stadsgehoorzaal. Concerten en of je erheen wil, hangt vaak ook af van de plek.

Het is hetzelfde als met BplusC, dat wordt nu ook prominent als naam gecommuniceerd, en dat snap ik wel, gedacht vanuit het idee dat die fusieclub naam moet maken, maar voor de fysieke plekken is dat ongelofelijk onhandig. Je zou het nu weer moeten omdraaien: een heel klein, Levi's-tab-achtige toevoeging aan de fysieke locaties en die verschillende locaties prominent brengen. Voor de Stadsgehoorzaal geldt m.i. hetzelfde.

Jan Boer met zijn bioscopen doet dat goed. Je hebt geen idee dat het één concern is, en waarom zou je ook. Ik wil niet (nooit!!) naar Lido, wel naar Trianon. Dus als Jan Boer zou communiceren dat Inglorious Basterds in, bijvoorbeeld, DE BOER BIOSBOPEN zou draaien, zou ik me bekocht voelen als dat niet in Trianon zou zijn (Jan, als je dit leest: ik wil Inglorious Basterds graag uit Lido in Trianon:))

Overigens zou je al een deel van deze verwarring opheffen wanneer je zou spreken over de Stedelijke ConcertgebouwEN.