donderdag 27 augustus 2009

Coaches voor startende Leidse ondernemers

Per 1 oktober gaat in Leiden een Coachpool van start. Voor zover ik begrijp een initiatief van de Kamer van Koophandel, waarin de gemeente Leiden en de Stichting Werk en Onderneming participeren. In 2009 kunnen 48 ondernemers gebruik maken van het traject.

In de Kamerkrant zegt wethouder Marc Witteman (EZ) dat hij de resultaten in Den Haag en Zoetermeer zo hoopvol vindt dat de gemeente besloot in te stappen. Hij vindt dat starters een belangrijke aanjager vormen van de economie. "Daarom wil de gemeente in het kader van ons actieplan stedelijke economie en arbeidsmarkt juist nu inzetten op extra begeleiding van starters. Door middel van coaching wordt de kwaliteit van het ondernemerschap verhoogd en de overlevingskans vergroot."

Coaches gezocht
De Coachpool zoekt nog zes coaches, die (tegen betaling) elk vanuit een eigen specialisme voor begeleiding kunnen zorgen. Offertes moeten op 31 augustus binnen zijn. Meer info op www.kvk.nl/coachpoolleiden .

P.S. Altijd al een keer zo'n tranentrekkende clichéfoto bij een bericht over startende ondernemers willen plaatsen. Eindelijk gelukt!

Geen opmerkingen: