donderdag 16 juli 2009

Campus voor Geesteswetenschappen

(Uit: Leidsch Dagblad)


Het gebied rond de Witte Singel moet in de toekomst een centrum van geesteswetenschappen worden. Zoals het Bio Science Park dat is voor het genetische onderzoek. De universiteit hoopt dat het lukt om met dat doel een landelijk onderzoeksinstituut naar Leiden te halen. Ook het gemeentebestuur ziet iets in een 'Humanitiespark'. Dat blijkt uit de pas gepresenteerde structuurvisie waar het College van B en W de grote lijnen uitzet voor de ontwikkeling van de stad.

Te versnipperd
De verschillende onderzoeksinstituten van de faculteit geesteswetenschappen (talen, geschiedenis, theologie, kunst, muziek) zijn nu teveel versnipperd. Dat is zowel landelijk het geval als op kleinere schaal in Leiden, zegt een woordvoerster van de universiteit. (...)

Ik begreep dat er ook ruimte komt voor ondernemers in de geesteswetenschappelijke hoek. En als dan ook nog een combinatie kan worden gevonden met een soort algemeen bezoekerscentrum (wat nu nogal mist in het voorbeeld, het Bio Science Park) dan zou de waarde van het plan voor de stad én voor de universiteit enorm toenemen.

Geen opmerkingen: