dinsdag 23 juni 2009

Tweehonderd meedenkers met tongzoenende pubers

Dit weekeind schreef de tweehonderdste persoon zich in voor Stadszomernachtsdroom. Op de site gemaakt door Thijs van Iersel (links op de foto). Leuk om de conferentie te organiseren met een hoop voor mij nieuwe creatieve geesten in Leiden. Fijn ook dat zo veel mensen meehelpen met de organisatie, want het is nog een hoop werk, zeker omdat het allemaal nagenoeg budgetloos is.

Gisteren bijvoorbeeld: met Thijs de presentatie over Leiden als creatieve stad doorgelopen. Hij moet nog de beamer regelen. En een dj en een dj-set regelen want de accordeonist deed het alleen betaald, en we willen alleen mensen die het voor de stad doen. Ik moet nog een restant inschrijfformulieren analyseren om te kijken wat mensen de top 5 van sterke en zwakke kanten voor Leiden vinden. Thijs maakt nog een presentatie met de beste quotes uit de formulieren. Ondertussen mail ik meer dan 200 deelnemers de bevestiging, en beantwoord ik via de mail vragen over of mensen zich nog in kunnen schrijven. Ook de binnengekomen banieren met de zeven thema's en t-shirts bekeken met CREW erop.

Ook: twee camerateams, een schrijver, een Twitteraar en een fotograaf geregeld om verslag te doen. De gemeente te woord gestaan en overlegd dat we écht géén door de gemeente gesponsorde hapjes willen (wel aardig dat ze het aanbieden, maar we willen dit echt eens door de inwoners van de stad laten doen). En dat burgemeester en wethouders niet hun functie of hun politieke partij moeten meenemen, maar zichzelf. Zij hebben óók kinderen: in wat voor stad wil je dat zij straks wonen? Hoe ziet dat café eruit in De Meelfabriek waar zij straks voor het eerst tongzoenen? Zal even schakelen zijn.

Stickers laten halen in de stad waarmee mensen straks drie favoriete ideeën mogen nomineren. Gekeken of we een EHBO-doos hebben om mee te nemen - het blijft een bouwterrein. De organisatoren gemail dat ze er vanaf 14.30 uur moeten zijn om te helpen met opbouwen in het 50 kV-station. En gemaild of het gebouw inmiddels door de NUON is aangesloten op het electriciteitsnet. Grappig dat de aanwezigheid van (voldoende) stroom de bottleneck zou kunnen zijn, uitgerekend in een voormalig 50 kV-station.

Geen opmerkingen: