maandag 5 januari 2009

Bezoek Leidse musea groeit met 7%

In 2008 hebben 660.000 bezoekers de zeven grootste musea in Leiden bezocht. De Hortus Botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, het SieboldHuis en Stedelijk Museum De Lakenhal realiseren gezamenlijk 7% groei ten opzichte van 2007 (617.000).

Het merendeel van de bezoekers kwam met name voor de tijdelijke tentoonstellingen en om deel te nemen aan één van de vele speciale (familie) activiteiten die de musea organiseerden; onder andere het Nationaal Museumweekend en het Leids Museumfestival Muziek in het Museum. Tijdens dit Leidse Museumweekend in november genoten meer dan 12.000 bezoekers van het combinatiebezoek aan de tentoonstellingen en de optredens van vijftig amateur muziekgezelschappen in de zeven musea. Augustus was met 67.000 bezoekers de drukste maand.

Ook lokaal bezochten meer mensen de Leidse musea. Iets meer dan de helft (52%) van alle Leidenaren (18+) vereerden de Leidse musea met één of meerdere bezoeken. In voorgaande jaren lag dit gemiddeld rond de 48%. Regionaal groeide de deelname van het Museum & School programma voor het basisonderwijs. Scholen uit Katwijk, Noordwijk en Teylingen zorgden voor een groei van meer dan 3.000 leerlingen (18%) die een onderwijsprogramma volgden in de Leidse musea.


Meer info over de afzonderlijke musea op de website van de Museumgroep Leiden, onder 'persberichten'.

Geen opmerkingen: