dinsdag 2 december 2008

Bio Science Park breidt uit

Het Bio Science Park in Leiden gaat een nieuwe fase in. De overkant van de A44 wordt bij het park getrokken, waardoor er 200.000 m2 bij komt voor hoogwaardige bedrijven, onderwijs en instellingen in de bio- en life sciences. Daarnaast komen er zo'n 1.500 woningen, waarvan de eersten net zijn opgeleverd. Ook de Corpus Expierience is net in Nieuw-Rhijngeest gestart.

De helft van alle bioscience bedrijven in Nederland is in Leiden gevestigd. Uitbreiding is nodig om andere steden, zoals Amsterdam, van het lijf te houden. Een goede bereikbaarheid van het Leidse Bio Science Park is daarvoor ook nodig. Gelukkig zijn daar recent miljoenen voor uitgetrokken door Rijk, provincie en gemeente Leiden. Directeur Nettie Buitelaar van Leiden Life Meets Science en een ondernemer op het park vertellen erover op RTV West.

Een mooie 3D-visualisatie van het BioScience park in de huidige staat vind je hier. Gemaakt door Paladin Studios, een jong en opkomend Leids bedrijf dat gevestigd is in Nieuwe Energie. Mooi klein voorbeeld van hoe de twee belangrijkste sectoren in de Leidse economie, bioscience en communicatie, samen kunnen werken aan innovatieve producten. Het downloaden duurt even, maar dan heb je ook wat.

Geen opmerkingen: