vrijdag 11 december 2009

Google Streetview operationeel in Leiden

Heel Leiden staat inmiddels op Google Streetview (klik als je op Google Maps bent op het oranje mannetje boven de in- en uitzoomregelaar). Als één van de eerste steden in Nederland. Een fantastisch hulpmiddel bij tal van gelegenheden. Zoals: bekijken waar je ergens een stadstrand kunt aanleggen. Of: zoeken naar locaties voor een spannend congres. Maar ook om gewoon eens te genieten van een aantal panden en plaatsen waar je 'iets' mee hebt, zoals in mijn geval Nieuwe Energie, hier gezien vanaf de Maresingel.

Grotere kaart weergeven

2 opmerkingen:

Elsbeth zei

Google Streetview is inderdaad een fascinerend programma. Jammer genoeg staat niet 'heel' Leiden erop; zo ontbreken de Haarlemmerstraat, de Breestraat en een stukje Hogewoerd. Dit komt omdat Google Streetview een auto heeft gebruikt en dus 'autoluwe/autovrije' straten heeft overgeslagen. Wie weet zetten ze bij een update de Google Trike in en staat wel 'heel' Leiden op de kaart.

Jeroen Maters zei

Hai, je hebt gelijk! Het lijkt me niet zo ingewikkeld om toestemming te krijgen om eenmalig over bv de Breestraat of Hogewoerd te rijden. Overigens ben ik niet zo rouwig om de ontbrekende Haarlemmerstraat : )