woensdag 18 mei 2011

Maak een maquette van Leiden in 2019

't Zou mooi zijn als we een maquette zouden hebben van de binnenstad van Leiden + biosciencepark, waarin we alle nieuwe ontwikkelingen kunnen laten zien. Als je al die deelplannen die er zijn (biosciencepark, stationsgebied, Cultuurkwartier, Nieuw Leyden, Meelfabriek, Singelpark, Aalmarkt etc.) bij elkaar veegt in één maquette, dan krijg je een veel beter gevoel waar de stad zich heen beweegt. En mogelijk ook veel meer medestand: op het moment dat alle partijen het totaalplaatje voor ogen krijgen, wordt het wellicht eenvoudiger om in dit perspectief medestanders te vinden voor alle deelprojecten. Shanghai heeft dat begrepen (foto + filmpje).

1 opmerking:

Peter J. Visser zei

Puik plan!
Maar je hoeft natuurlijk niet naar China voor voorbeelden, Rotterdam heeft al jaren een stadsmaquette in het stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO (http://www.rotterdam.info/cms.php?cmspageid=39&langid=3).
Zoetermeer heeft er ook een in het stadhuis (ernstig verwaarloosd door bezuinigingen) en van Amsterdam zag ik ook een hele mooie jaren geleden in het drijvende IJburg informatiecentrum, waar zou die zijn gebleven?
Wonderbaarlijk eigenlijk dat Leiden dit niet heeft! Zou niet misstaan in het Visitor Center.