maandag 2 mei 2011

Een hoogleraar dancecultuur voor Universiteit Leiden?

Leidenaar Armin van Buuren werd op Koninginnedag door de koningin benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een hoge onderscheiding, die slechts weinig jonge artiesten ten deel valt. Burgemeester Lenferink reikte het lintje uit aan het einde van het optreden dat 's werelds beste DJ traditiegetrouw hield op de Garenmarkt in zijn woonplaats.

Armin studeerde Rechten in Leiden, hij is afgestudeerd in auteursrecht. Hoewel hij pas 34 is en nog steeds de wereld overvliegt van de ene naar de andere show, zou ik als Universiteit Leiden nu snel in actie komen. Het idee van Bastiaan de Roo (directeur KvK) om hem alvast te vragen om in Leiden, op de faculteit Geesteswetenschappen, te vragen als bijzonder hoogleraar Dancecultuur, ondersteun ik van harte. Niet alleen omdat de massale dancecultuur een inhoudelijk interessant fenomeen is waar nog veel onderzoek naar gedaan kan worden. Maar ook omdat zo'n grote naam en energieke man een verrijking zou zijn, juist voor een universiteit die nog als traditioneel bekend staat.

Hieronder een filmpje van het Leidsch Dagblad waarin Armin van Buuren, en zijn compaan Jochem Myjer, nog maar eens aangeven dat een beetje meer geloof in de eigen stad helemaal niet gek is.

Geen opmerkingen: