woensdag 8 december 2010

Stadenquête: 56% Leidenaren bezoekt singels

Meer dan de helft van de inwoners van Leiden bezoekt in zijn vrije tijd wel eens het groen langs de singels. Ze beoordelen de kwaliteit van de groene singelrand met een 6,9, blijkt uit de Stadsenquête van de gemeente Leiden die net verschenen is. Dat is goed om te weten omdat we bezig zijn om hier het langste stadspark van Europa aan te leggen.

Er komen dus véél mensen (56% van álle Leidenaars, niet alleen de omwonenden) én er is flink ruimte voor verbetering. De mogelijkheden om van de singel te kunnen genieten cq er te kunnen recreëren wordt het laagst gewaardeerd met een 6,5. Datzelfde cijfer scoort ook de mogelijkheid om erlangs te wandelen. En laat dat nou net het idee zijn: recreatieve voorzieningen en een doorlopend wandel- fiets en skatepad toevoegen, de Singelpromenade. De Stadsenquête toont aan dat we met de geplande investeringen wat de bevolking betreft op de goede weg zitten. Fijn, als je buikgevoel bevestigd wordt. Diverse respondenten complimenteerden de gemeente trouwens met het initiatief.

Behalve de 56% die de singelrand echt bezoekt, komt nogs eens 33% er langs. Maar 10% van de Leidenaren komt er nooit. Kwaliteit en onderhoud van het groen wordt beoordeeld met een 7, de toegankelijkheid met een 6,9 en de hoeveelheid groen langs de singels een 6,9. Volop redenen en mogelijkheden om hier stevig mee aan de slag te gaan. Om van die zevens eerst maar eens achten te maken. Diverse partijen rondom de singels, o.a. de Meelfabriek, willen graag hun steentje willen bijdragen. Dat is mooi, want met name de noord- en oostkant van de singels moeten flink worden aangepakt. Uit het onderzoek blijkt ook dat vooral mensen uit stadsdelen midden en zuid de singels bezoeken, maar dat er voor bewoners aan de noordkant minder te doen is.

Geen opmerkingen: