dinsdag 17 augustus 2010

Speelgoedwinkels: creëer kooptijd voor ouders

Wat een heerlijkheid: buitenlandse speelgoedwinkels. In bijna elk land behalve Nederland snappen ze dat speelgoedwinkels óók leuk moeten zijn voor kinderen. Zo kwamen we in Lausanne een winkel tegen met een glijbaan van de tweede naar de eerste verdieping met een grappig 'vallend'geluidseffectje. De kinderen hebben daar een kwartier op gespeeld en van de weeromstuit hebben we voor veel te veel geld uitbreidingen op de Cuboro knikkerbaan gekocht.

In Barcelona kwam ik deze winkelketen tegen (foto). 'Jij gaat door papa's deur, ik ga door Gijs' deur', was een favoriet spelletje van mijn zoon (4). Dus: in elke Imaginarium moesten en zouden we even naar binnen. Sta je daar weer in die winkel. Ga je toch even kijken.

Probeerbanen
Bij een winkel in Bern stond middenin de winkel een giga Brio treinbaan waar ze zoet mee waren. Wat word je daar hebberig van. Al wachtend bleek er nóg meer Cuboro te zijn, dus nu hebben we echt alles. We troostten ons met de gedachte dat we een kleine 2000 euro bespaarden aan logieskosten vanwege de huizenruil. 'Maken we ondanks die aankoop toch nog winst.' Het is erg, heel erg, ik weet het.

Stadswandeling om bellenblazende beer
Bij een hobbywinkel vlakbij ons huizenruiladres in Barcelona kon ik mezelf te buiten gaan aan het testen van raceautootjes op een giga racebaan, ook nog eens van het enige echte juiste merk Scalextric. Geen tijd helaas, dus dat wordt nog een keer Barcelona. Vorig jaar in Vannes (Frankrijk): een bellenblazende beer boven de ingang. Elke stadswandeling die we er deden moesten we om die beer heen plannen. Dit voorjaar in Antwerpen: een compleet manshoog zelfgebouwd speelkasteel.

Spelen
Och, och, wat zou het fijn zijn als er tenminste één speelgoedwinkel in Leiden e.o. zou zijn waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en wij dus naar hartelust kunnen rondkijken. Nu zijn we vooral bezig om ervoor te zorgen dat de kinderen geen spullen uit de schappen halen, en dat is bijzonder a-relaxet. Het hoeft maar een paar vierkante meter te zijn, of in het geval van de bellenblazende beer een paar vierkante centimeter, da's al, en je creëert daarmee een kwartier of langer tijd voor ouders om door je koopwaar te grasduinen. Of zijn Leidse kinderen en ouders anders dan andere kinderen en ouders in Europa?

1 opmerking:

Marije zei

De bellenblazende beer was vorig jaar (of twee jaar terug) bij Kabouterdromen op de Nieuwe Rijn! verder kan ik het niet eenzer met je zijn. waarom wel in een supermarkt met video en niet in een speelgoedwinkel rekening houden met de kleintjes :) ?