vrijdag 25 juni 2010

Voorheen pissteeg op Omroep West

De pissteeg naast het oude postkantoor op de Breestraat (foto), die afgelopen weekeinde door vrijwilligers van Stadslab Leiden is opgeknapt, was gisteren te horen op Omroep West. De nieuwe voorzitter Marije van den Berg vertelt over dit en andere initiatieven van Stadslab Leiden. Klik hier om het radiofragment te horen, inclusief wat typisch Leidse soundbites van Peter Labrujère die je op dit moment in de steeg kunt beluisteren. Heb je zelf een idee voor interessante, inspirerende, grappige, ontroerende soundbites in de steeg, bijvoorbeeld om een festival mee op te luisteren, meld dat dan even bij info@stadslableiden.nl. Voorlopig Peter, in oktober het Leids Film Festival met fimquotes, maar daartussen en daarna is er ruimte voor organisaties en individuen uit Leiden met een gaaf idee.

2 opmerkingen:

Jeroen zei

Hallo,
Ik loop regelmatig door deze steeg. Speciaal opgelet toen ik Zaterdag door de pissteeg(ruikt er inderdaad) liep, hoe het was 'opgeknapt'. Maar begrijp de berichtgeving niet helemaal. In mijn ogen een mooie invulling van het oude postkantoor, maar de steeg vond ik niet echt opgeknapt. Deel van fietsenrek heeft een andere kleur en ingang heeft een houten poort gekregen. Verder schallen er onverstaanbare teksten uit de speakers. Had een mooi initiatief kunnen zijn om deze plek weer begaanbaar te maken en een speciale en zelfs artistieke uitstraling te geven. De berichtgeving is in mijn ogen erg overtrokken.
Gr. Jeroen

Jeroen Maters zei

Hallo Jeroen, nog even geduld. Er komt nog kunst op de muur en een kunstwerk en meer groen op het pleintje. Het gekleurde licht dat 'met je meeloopt' zie je pas als het goed donker is, nu met de langste dagen is het effect minder dan straks in het najaar. Verder was het nog veel erger dan je aantrof: poep en rotzooi op de stoep, kapotte lampen, scheve tegels, afgebladderde verf, en een gigantische stank. Dat het er nu 'normaal' uitziet is al een stap vooruit.