dinsdag 8 december 2009

Te huur: Kapelzaal Elisabethziekenhuis

Gezocht: een (cultureel) ondernemer die een bijzonder concept kan neerzetten in de kapel van het voormalige Elisabethziekenhuis. Het prachtig gerenoveerde ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden is in eigendom van studentenhuisvester SLS Wonen. Er wonen buitenlandse studenten in en café Olivier is er gevestigd. Alleen voor de kapelzaal en de ruimtes daaronder moet nog een bestemming komen.

Bijzondere bestemming
Met zo'n bijzondere ruimte moet je iets bijzonders doen vindt SLS Wonen, en daar ben ik het van harte mee eens. De eerste gedachten gaan uit naar een combinatie van creatieve en/of culturele bedrijvigheid: kantoren voor bv een architectenbureau of communicatiebureau op de begane grond. In combinatie met een congres/workshopruimte, debatzaal, theaterzaal, danszaal etc. in de mooie kapel (foto) op de eerste verdieping. In elk geval iets met een (semi)publieke bestemming wat SLS Wonen betreft.

Workshops en brainstorms tussen de biechtstoelen
Ik zie mezelf wel brainstormen of debatteren in een hippe inrichting mét gebrandschilderde ramen, biechtstoelen en kerkorgel. En de karaktervolle ruimtes op de begane grond bieden ook perspectief - alleen al de openslaande deuren naar zo'n beetje de mooiste binnentuin van Leiden. Temidden van de buzz van internationale studenten en een populair café. D'r moet nog wel het een en ander worden opgeknapt en aangepast, maar dat lijkt mij eerder een pré dan een contra: je kunt de ruimtes nog naar je eigen hand zetten.

Meer info
Meer informatie bij SLS Wonen. Maar alvast: de begane grond heeft twee grote en enkele kleinere ruimtes van samen 245 m2 vloeroppervlakte (ingang Middelstegracht). Huurprijs is 37.000 euro per jaar. De kapelzaal + ontvangsthal op de eerste verdieping is 265 m2 groot en wordt verhuurd voor 27.000 euro per jaar.

Geen opmerkingen: