maandag 5 oktober 2009

Het Nieuwe Werken in Leiden

Binnenkort wordt op de Stationsweg 26 in Leiden de eerste vestiging van de Cowork Company geopend. Cowork Company wordt een soort deelkantoor dat huisvesting biedt aan kleine zelfstandigen.

Initiatiefnemer Bruno van den Elshout schrijft: "Een perfecte middenweg tussen het openen van een eigen kantoor en thuiswerken. Een eigen kantoor klinkt leuk, maar is erg duur en weinig flexibel. Wat als er geen omzet komt? Of als er juist uitgebreid moet worden? Thuiswerken klinkt mooi, maar vergt een welhaast perfect concentratievermogen. Om nog maar te zwijgen over het missen van collega's of gelijkgestemden."

"Juist deze groep beginnende ondernemers willen we bij de Cowork Company van dienst zijn. Door ze een goedkopebetaalbare en flexibele werkplek te bieden in een ruimte waar tussen de bedrijven door ook volop genetwerkt kan worden. We stimuleren actief het samenwerken aan opdrachten en het uitwisselen van klussen tussen freelancers onderling."

Er komt onder meer een grote 'kantoortuin' bestaande uit 20 verrijdbare werkplekken, een grote en een kleine vergaderruimte en een lunchruimte. Je kunt vanaf een dagdeel huren à €15,- tot een fulltime bezetting à € 360,-. Een dagdeel vergaderen kost € 150,- in de kleine vergaderruimte en het dubbele in de grote.

Geen opmerkingen: