maandag 20 juli 2009

Gat van Van der Putte heeft prioriteit

De afgelopen weken brachten 54 mensen hun stem uit op de vraag welk lelijk/kansrijk gebied in het centrum het eerst moet worden aangepakt. Het Gat van Van der Putte moet volgens 50% het eerste op de schop. Na een mislukte onteigeningsprocedure is het grote gapende gat tegenover het Centraal Station nog steeds een woesternij. Eigenaar Ronnie van der Putte, naar wie het gat genoemd is, is geloof ik niet voornemens om er iets aan te doen. De gemeente wil een toparchirect aantrekken om een plan voor de herontwikkeling van het hele gebied te maken.

Lammermarkt
De Lammermarkt moet volgens 12% van de mensen worden aangepakt. Een zee van auto's tegen een decor van vervallen huizen en een omhekte molen is niet bepaald een welkome, mooie entree. 10% Van de mensen ergert zich het meest aan de leegstaande winkels en denkt dat daar betere dingen mee te doen zijn dan 'Te Koop' en 'Te Huur' voor de etalages.

Droomfabriek
De Droomfabriek, het in verval rakende leegstaande mooie grachtenpand naast Scheltema kreeg 8% van de stemmen. Dat is nog meer dan de Beestenmarkt (7%), die in de discussies over de kwaliteit van het centrum in de media vaak de boventoon voert. De Schipholweg moet volgens 5% van de mensen het eerst worden aangepakt. De Langegracht, het gebied rondom de EON-centrale, de Garenmarkt en de Mandenmakerssteeg (naast De Waag) zijn volgens de stemmers in verhouding minder nijpend.

Geen opmerkingen: