maandag 25 mei 2009

Forse subsidie voor nieuwbouw Bio Science Park

(uit: Leidsch Dagblad, 21 mei 2009)

Ze dachten dat de lening bij de bank geen enkel probleem zou zijn. Maar juist die hobbel bleek het grootst bij de financiering van het nieuwe gebouw voor startende bedrijven in het Bio Science Park. 'Het was precies in de tijd dat de beurskoersen met twintig tot dertig procent in de week daalden', vertelt directeur Henk Venema van BioPartner Center Leiden.

De bank betaalt de helft van de kosten van het gebouw voor startende bedrijven die medicijnen en vaccins ontwikkelen. De andere 7,5 miljoen euro is afkomstig van subsidies. Meevallers waren er ook. Zo bleek bij de aanbesteding dat de bouwkosten lager waren dan was verwacht. Een miljoen euro kwam daardoor beschikbaar voor de aankoop van een extra stuk grond, waar later een ander nieuw gebouw kan verrijzen.

De nieuwbouw, die de naam Accelerator krijgt, komt naast het gebouw van Hal Energy bij het Sylvius Laboratorium. Het pand biedt ruimte aan 250 werkplekken voor twintig bedrijven. Het gaat om jonge bedrijven die voor maximaal vijf jaar laboratoria en kantoren kunnen huren. Het gebouw zal al bijna volstromen met huurders uit de twee Incubators, de gebouwen voor ’echte’ starters van het BioPartner Center, verwacht Venema.

Geen opmerkingen: