woensdag 15 april 2009

Leiden, de eerste Ville Fleurie buiten Frankrijk

Als het carillion van het stadhuis nou eens een hele zaterdag tegen betaling allerlei reclamejingles speelt. "Echt Hemaaaa". En als we van dat geld nou eens een hele berg bloembakken ophangen in de binnenstad. Aan bruggen, aan de draden waar normaal de kerstversiering aan hangt etc.

En als we nou eens Leidse kunstenaars vragen om samen te werken met de mensen van de Hortus Botanicus om die bloembakken op een manier samen te stellen die nog nergens is vertoond. Dus geen truttige hanggeraniums, maar iets bijzonders en kunstzinnigs. En Flora Holland in Rijnsburg vragen om ecologisch geteelde bloemen. En Bloemenbureau Holland aan de Schipholweg voor de marketing.

En als we nou eens die mensen van de Villes Fleurie in Frankrijk vragen of zij Leiden dan als eerste Ville Fleurie buiten Frankrijk van sterren willen voorzien. Ik wil wel bellen. "Bonjour, je suis Jerome Materre d'Hollande et j'ai un idée."

En als we dan eens het NOS Journaal bellen. "Het acht uur journaal, met Gerard Arninkhof... (deuntje)... Goedenavond. Leiden mag zich sinds vandaag als eerste gemeente buiten Frankrijk een Ville Fleurie noemen. Het Franse Comité National des Villes et Villages Fleurie kende het hoogste aantal sterren toe aan de sleutelstad."

6 opmerkingen:

gijs zei

Prima idee Jeroen. Als je dat allemaal geregeld krijgt, bel je mij dan ook even? ;)

Anoniem zei

Super idee en ik zie inmiddels bloemen door de hele stad...jouw initiatief?

groeten, Femke

Margje zei

Leuk ja! Ik denk dan ook aan eetbare bloemen, eet meer bloemen! Oost-indische kers, madeliefjes, paardenbloemen, bloemkooltjes... Want Leiden wordt ook een Eetbare Stad! zie www.ideewinkel.nl

Jeroen Maters zei

@ Femke Nee, dat zat kennelijk al in de planning. Op zich een mooie eerste stap, maar nog niet van het niveau van 'we gaan het NOS Journaal bellen'. Zie ook de blogpost van vandaag...

Een collega van mij wil dit project (van Leiden de eerste Ville Fleurie maken) oppakken als ze stopt met haar gemeenteraadswerk in maart. Als je zin hebt om mee te doen: laat het weten!

Jeroen Maters zei

@ Margje

Geweldig idee, lijkt me dat die bloembakken dan in de buurt van de restaurants moeten hangen.

Margje zei

Ja, helemaal leuk bij de terassen, bakken met kruiden met paarse bieslookbloemen, kamille, rozemarijn en witte selderijschermen tussen de koriander en basilicum. Wat zal dat ook lekker gaan ruiken!