maandag 4 april 2011

Juni voortaan Cultuurmaand in Leiden

Dat vind ik nu een slim idee: onder aanvoering van Cultuurfonds Leiden is juni voortaan Cultuurmaand in Leiden. Elke dag is er iets te beleven op het gebied van cultuur in deze maand. "En het liefst zo veel mogelijk in de open lucht, zodat Leiden zich kan profileren als mooie monumentenstad", vertelt cultuurmakelaar Erica Haffmans in het Leidsch Dagblad. Het Cultuurfonds trekt 100.000 euro uit om te investeren in de programmering.

Juni is volgens mij een ideale maand voor zo'n Cultuurmaand. Mooi weer, na afloop van het culturele (binnen)seizoen en voor de festivals in juli/augustus en de schoolvakanties. Het Cultuurfonds heeft met een aantal organisatoren van culturele evenementen afgesproken dat zij naar juni verhuizen, zoals de Leidse Museumnacht, de Summerspecial van het Leids Film Festival en een zomerse versie van het Stukafest. Daarnaast waren er al diverse evenementen in juni, zoals de poëziemanifestatie, de Cum Laude concerten in de Leidse hofjes, locatietheaterfestival Schemerstad en het Openluchthotel.

2 opmerkingen:

Trudy Kwik / Kwik Events zei

Hoi Jeroen,

Ik ben zeker voor clusteren van evenementen, goed voor de promotie van de stad. Ben alleen erg geschrokken van de bedragen, € 100.000 voor de programmering en € 10.000 voor de promotie. Dit zijn fikse budgetten en het dubbele van de subsidie pot die Jan Jaap de Haan te verdelen heeft voor de rest van de evenementen in de stad (excl. 3 oct).

Trudy

Trudy Kwik / Kwik Events zei

Oeps, het is nog ernstiger, voor Communicatie is zelfs ook 100.000 euro uitgetrokken door Leiden Marketing volgens het Leidsch Dagblad, dat is dus 2 ton!
Trudy