donderdag 27 januari 2011

Meedenken over Churchill Avenue

Een mooi burgerinitiatief in Leiden is Churchill Avenue. Willem van der Pol en een groep enthousiaste meedenkers bedachten een plan voor een duurzame oplossing voor de zogenaamde Rijnlandroute, die de A44 met de A4 moet verbinden. De Churchilllaan is nu een groot obstakel in Leiden Zuid-West, zowel voor de mensen die er wonen als voor de automobilisten die zich van stoplicht naar stoplicht voortslepen.

De ondergrondse tunnel die de projectgroep voorstelt maakt het voor beide partijen een stuk aangenamer.  Omdat op tal van plaatsen in Leiden straks bovengronds ruimte vrijkomt, kan de identiteit van bepaalde delen van de stad versterkt worden, maar ook bijvoorbeeld veel groener worden dan ze nu zijn.


Op 3 februari 's avonds is een startbijeenkomst waar de projectgroep met politici en projectontwikkelaars wil bespreken welke kwaliteiten ze waar langs het tracé versterkt willen zien. Vervolgens wordt aan architecten, stedenbouwers, het RAP, studenten en andere creatievelingen gevraagd om beelden schetsen van hoe op basis van moderne architectuur Leiden een nieuwe aanblik krijgt. Daarbij gaan ze ook gedetailleerd in op overloopruimtes en pleinen. Door het plan kunnen binnenstad en wijken meer één geheel worden. Het ligt in de bedoeling om de resultaten uit de schetssessies te bundelen en in boekvorm aan te bieden aan politici.

Meer informatie over wat er behandeld gaat worden, en over aanmelding vind je op http://www.churchillavenue.nl/. Wil je meedenken, meld je dan snel aan want er wordt een grote toeloop verwacht.

Geen opmerkingen: