dinsdag 29 december 2009

Starbucks in Leiden

De beroemde Amerikaanse koffieketen Starbucks opent op 5 januari om 09.00 uur in Leiden een vestiging op het centraal station. De keten zat al op Schiphol, Amsterdam CS en Utrecht CS. En op 4500 andere plaatsen in 47 landen.

Starbucks is beroemd om zijn enorme hoeveelheden soorten koffie: voordat je eindelijk je koffie besteld hebt, ben je een compleet gesprek met de serveerster verder. En flink wat geld. Maar dan heb je ook wat. Ik heb toevallig het boek Starbucked gelezen van Taylor Clark over hoe een klein koffiehuis uit Seattle één van de sterkste internationale merken werd, met wereldwijd 40 miljoen bezoekers. Niet helemaal uitgelezen, maar dat had meer met de kwaliteit van schrijven te maken dan met het spannende jongensboekverhaal.

Ben benieuwd naar de Leidse vestiging. Aan de grote hoeveelheden (jonge) mensen te zien die een glimp van de nieuwe vestiging willen opvangen (foto) zal het ongetwijfeld een publiekstrekker worden.

1 opmerking:

Unknown zei

Starbucks op leiden centraal station is uitstekend. Persoonlijk vind ik hem beter dan in Utrecht CS. Ik dronk een frappucino caramel cream die erin ging als koek.

Ik kom zeker nog een keer langs met een paar vrienden...

Groeten van,

Edward