donderdag 2 april 2009

Idee voor BplusC: boekenspeurtocht en stapelgedichten

Een idee voor BplusC om de Openbare Bibliotheek wat nog meer tot leven te brengen: boekenspeurtochten en stapelgedichten. Een ideale manier om met je collega's of een andere groep mensen een inspirerend groepsuitje te doen, en een mooie manier voor de bibliotheek om mensen naar de Nieuwsteeg te trekken. Eerst de boekenspeurtocht onder leiding van een bibliotheekmedewerker, dan een kopje koffie met taart in Coffee Star, en dan leren stapelgedichten maken onder leiding van een dichter.

De boekenspeurtocht: twee teams krijgen de eerste zinnen uit drie boeken voorgelezen. Soms beroemde eerste zinnen, zoals"De portier is een invalide." Soms niet zo beroemde zinnen, maar waar je uit bijvoorbeeld namen of schrijfstijl kunt aflezen in welke hoek je het moet zoeken. "Charlie Croker, stevig in het zadel van zijn favoriete Tennessee walker, trok zijn schouders naar achteren zodat hij kaarsrecht kwam te zitten en haalde diep adem... Ahhhh, dit is het, jongens." Beginners mogen Google gebruiken, ervaren lezers moeten het uit het hoofd doen. Wie weet als eerste de bijbehorende boeken te vinden?

Na de koffie de stapelgedichten. Je legt de titels op de ruggen van boeken op elkaar en met een beetje schuiven ontstaat je eigen prachtige gedicht. Zie de foto. Als BplusC hier een leuk arrangementje van zou maken, dan ben ik de eerste die zich met een groep zou aanmelden.

Geen opmerkingen: